diumenge, 28 de setembre de 2008

7.- El camí del Vilar i el dret de pas

Qui impedeix el dret de pas pel camí del Vilar no és mereixedor de l’honor d’ésser
pregoner de la Vila de Blanes.
Joan Adell, pregoner de la darrera festa major, ha tallat el camí històric del Vilar, fins i tot, ha manipulat un mapa per justificar la privatització d’un camí públic.

Passejant pels entorns de Blanes he pogut ésser testimoni del procés de liquidació del camí històric del Vilar. Sortint de ca l’Aguido i agafant el camí, arribes a la finca de la família Adell. La sorpresa la trobes en trobar tallat el camí i un plafó on explica els motius “privats” que l’han fet “descobrir” el nou camí creat per la família.
Un camí fet sense cap permís i que ha provocat l’indignació dels ciutadans i veïns que han vist tallat el seu dret de pas pels camins públics de la Vila. El més greu és que ho hagi fet una persona a qui la Vila li ha conferit un dels honors més grans: ésser el pregoner de la darrera festa major.

A la part superior de la finca un reguitzell de pedres mal posades impedeix el pas als ciutadans que volen exercir el dret de pas i, a la part central, una porta oberta amb una matussera senyal amb les lletres “camí particular.” Això treu les ganes al caminant d’intentar passar per aquest indret.
No ho podem permetre! des d’aquestes ratlles el hi demano a la classe política que exerceixi la seva tasca: la d'obrir en aplicació del dret, el camí històric del Vilar i, en el cas que la propietat no s’avingui, iniciar per primera vegada un expedient de retirada del títol de pregoner de Blanes.